OpZondag


Op iedere zondag komt de familie van Hart van Osdorp bij elkaar voor: ‘OpZondag’.
Ook jij bent van harte welkom om te komen kijken en te genieten of om te genieten en deel te nemen. Je opgeven is niet nodig, de toegang is vrij, en voor de kinderen is er een kinderprogramma.

OpZondag is elke zondag opgebouwd uit drie onderdelen:
 

Eten


We beginnen met een maaltijd die ongeveer een uur duurt. Samen eten vinden wij belangrijk én lekker! Iedereen mag iets lekkers meenemen om uit te delen. Dit is natuurlijk niet verplicht. Het staat iedereen vrij om iets mee te nemen of niet. Samen eten is een ontspannen manier om elkaar te ontmoeten en ook nieuwe bezoekers te verwelkomen. Als familie van Jezus vinden wij het belangrijk om aandacht voor elkaar en voor anderen te hebben en samen eten maakt dat je je snel op je gemak voelt. Daarom zijn ‘welkom’, ‘ontspannen’ en ‘makkelijk’ trefwoorden die de maaltijden OpZondag goed weergeven. Dus ook het woord 'makkelijk': als je eerst alleen maar wilt komen kijken, de sfeer eens wilt proeven, of liever een beetje op jezelf blijft, dan kan dat ook!

Er is ook halal eten aanwezig.
 

Vertellen


Na de maaltijd gaat OpZondag door met het volgende onderdeel. Hart van Osdorp is een familie van Jezus die OpZondag graag vertelt over God. In dit tweede onderdeel van OpZondag delen Hart van Osdorpers daarom van hun leven met God. Dit onderdeel is een mengeling van zingen, gebed, mensen die wat vertellen, lezen uit de bijbel, en/of een korte uitleg. Dit duurt alles bij elkaar ongeveer een half uur.
 

Leren


Daarna nemen we de tijd voor een presentatie en/of uitleg van een bijbelverhaal of -tekst. Zo willen we meer leren over God, over Jezus en over 'hoe geloven in het dagelijks leven werkt'. In dit onderdeel is er plaats voor kennismaking met God, persoonlijke vragen en ook voor verdieping. Er is altijd ruimte om ter plekke te reageren. Geregeld vindt er een interactief gesprek plaats.


Plaats en tijd


OpZondag gebeurt in Dagcentrum De Elzen, Clauskindereweg 17, 1069 HN Osdorp.
(Naast Brede School ‘De Kikker’, achter Lidl.)

OpZondag is op (elke) zondag. We beginnen vanaf 13.00 uur.
Het programma duurt tot ongeveer 15.30 uur, maar voor nagenieten en napraten is er volop de ruimte en tijd.