Samen met de buurt.

2 juni 2017
In opdracht van de gemeente Amsterdam.

Onlangs heeft de gemeente Amsterdam aan Hart van Osdorp gevraagd of wij ons netwerk willen inzetten voor verbetering van de buurt. Nu is dat precies wat we doen: 'Geloven in de buurt'. Maar Amsterdam vroeg ons er nog een schepje bovenop te doen. De gemeente motiveerde ons door ons met verschillende andere netwerken in contact te brengen.

Zodoende gaat Hart van Osdorp door met haar taallessen, kledingverkoop en andere ontmoetingen. En we gaan verder. We rollen de taallessen verder uit naar andere activiteiten (onder andere een buurtmoestuin in de Stadsboerderij), waar natuurlijk ook de Nederlandse taal geoefend wordt. De kledingverkoop gaan we nog vaker doen. En we pakken kansen om aan de ene ontmoeting al weer de volgende vast te knopen. Of dat nu een theaterbezoek is, de dodenherdenking van 4 mei, met een nabespreking op taalles, of een voorlichtingsbijeenkomst over goedkoop en toch lekker eten en drinken, of samen onkruid 'wieden' (weer een nieuw werkwoord (!)) in onze buurtmoestuin, of meedoen aan een onderzoek van de VU en dus weer een vragenlijst invullen en een heel ander gesprek aangaan, of...

Hart van Osdorp staat voor ontmoeting en verbinding in de buurt; we willen iedereen een plek geven, want iedereen mag meedoen; meedoen en dus samen doen - daar worden we vrolijk van; en hoe meer mensen mee doen, hoe groter het gevoel wordt dat we in één buurt samen wonen; en hoe meer geluk er in de buurt komt.

Hart van Osdorp: samen voor iedereen.