OpZondag: vanaf 13.00 uur.

3 september 2012
Hart van Osdorp komt OpZondag samen. Iedereen is van harte welkom. OpZondag is samen eten (ook halal), samen genieten, en samen leren over God. OpZondag duurt tot ongeveer 15.30 uur, maar tijd voor nagenieten en napraten is er volop! 

Welkom OpZondag


Op iedere zondag komt heel de leefgemeenschap van Hart van Osdorp bij elkaar voor: ‘OpZondag’.
Ook jij bent van harte welkom om te komen kijken en te genieten, of te genieten en deel te nemen.
Je opgeven is niet nodig, de toegang is vrij, en voor de kinderen is er een leuk kinderprogramma.

OpZondag is elke zondag opgebouwd uit drie onderdelen:

Eten


We beginnen met een maaltijd die ongeveer een uur duurt. Samen eten vinden wij belangrijk én lekker! Iedereen mag iets lekkers meenemen om uit te delen. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar staat iedereen vrij. Samen eten is een ontspannen manier om elkaar te ontmoeten en ook nieuwe bezoekers te verwelkomen. Als leefgemeenschap vinden wij het belangrijk om aandacht voor elkaar en voor anderen te hebben en samen eten maakt dat je je snel op je gemak voelt. Daarom zijn ‘welkom’, ‘ontspannen’, en ‘makkelijk’ trefwoorden die de maaltijden OpZondag goed weergeven. Dus ook het woord 'makkelijk': als je eerst alleen maar wilt komen kijken, de sfeer eens wilt proeven, of liever een beetje op jezelf blijft, dan kan dat ook!

Er is ook halal eten aanwezig.

Vertellen


Na de maaltijd gaat OpZondag door met het volgende onderdeel. Hart van Osdorp is een leefgemeenschap van leerlingen van Jezus die OpZondag graag vertellen over God. In dit tweede onderdeel van OpZondag delen Hart van Osdorpers daarom van hun leven met God. Dit onderdeel is een mengeling van zingen, gebed, mensen die wat vertellen, lezen uit de bijbel, en een korte uitleg. Dit duurt alles bij elkaar ongeveer een half uur.

Leren


Daarna is er een korte pauze om iets te drinken en nodigen wij iedereen uit voor het derde onderdeel van OpZondag. Hart van Osdorpers gaan naar hun vaste groepen van OpZondag om samen uit de bijbel te lezen, daarover door te praten en zo meer te leren over God, over Jezus en over het dagelijks leven in geloof. In dit onderdeel is plaats voor verdieping, persoonlijke vragen en meer leren. Afhankelijk van de gesprekken in iedere groep trekken we hiervoor drie kwartier tot een klein uur uit. Voor alle bezoekers zijn deze groepen open.

Plaats en tijd


OpZondag is in Dagcentrum De Elzen, Clauskindereweg 17, 1069 HN Osdorp.
(Naast Brede School ‘De Kikker’, achter Lidl.)

OpZondag is op (elke) zondag. We beginnen vanaf 13.00 uur. Het programma duurt tot ongeveer 15.30 uur, maar voor nagenieten en napraten is er volop de ruimte en tijd.