Meer taalles in Osdorp.

24 oktober 2015
Vaker samen Nederlands praten.

Hart van Osdorp organiseert al jaren diverse taallessen in Osdorp, vaak in samenwerking met buurtbewoners. We hebben verschillende groepen met verschillende docenten (drie). Elke groep heeft zijn eigen niveau. Er zijn beginners, gevorderden en vergevorderden. Niet dat we officieel bevoegd zijn, maar aangezien taal leren ook de taal spreken is, en oefenen, en verbeterd worden, zijn de taallessen van Hart van Osdorp populair en voorzien ze duidelijk in een behoefte. En die behoefte groeit.

En onze visie op taalles groeit mee. Op dit ogenblik worden we overspoeld met vragen om taalles en meer taalles. En met alle vluchtelingen die vast ook naar Osdorp komen, zal dit niet ophouden!
We hebben ontdekt dat als mensen een paar keer per week Nederlands spreken en oefenen ze met sprongen vooruit gaan. Dit bracht ons op het idee om op maandagmiddag en donderdagochtend - twee momenten in de week - een taalcommunity te beginnen, waar spreken en leren spreken voorop staat, conversatielessen dus.
Los van de vaste lessen biedt Hart van Osdorp nu twee maal per week de gelegenheid om Nederlands te oefenen. We hebben diverse methodes in gedachten om telkens in vaste groepen het gesprek aan te zwengelen.

De sfeer van deze bijeenkomsten is in de sfeer van Hart van Osdorp: informeel, respectvol, zonder iets terug te vragen (en dus gratis).

Start: vanaf maandag 26 oktober.
Wanneer? Maandagmiddag en donderdagmorgen.
Waar? BuurtEntree Stadgenoot, Tussen Meer 104, Osdorp (tegenover Lidl).
Hoe laat? Maandagmiddag om 13.00 uur. Donderdagmorgen om 9.00 uur.