Hart van Osdorp jarig!

28 december 2013
Hart van Osdorp werd op 12 december 7 jaar!

12 december 2006
Nu zeven jaar geleden namen vijf mensen het initiatief om Hart van Osdorp te beginnen. Ze voelden zich allereerst door God geroepen, waren alle vijf witte Nederlanders, en gingen van start zonder te weten wat en waar God hen zou brengen.

De hartvanosdorpers van het eerste uur voelden zich geraakt door de mensen in Osdorp, allemaal kostbare mensen van God die, zo leerden de eerste kennismakingen, soms zonder het zelf te weten wachtten op hoop, of herstel, of hulp, of alle drie tegelijk.

Hart van Osdorp heeft veel meegemaakt, mooie dingen (dank! en vlag uit), trial and error (soms behoorlijk lastig), en ook zijn er dingen mislukt (jammer!, uithuilen en opnieuw beginnen). Mensen kwamen en sommige mensen gingen. Veel mensen hebben we mogen ontmoeten. Met veel mensen hebben we mogen optrekken. En veel mensen hebben we mogen helpen.

12 december 2013
En waar staan we nu?
Voor Hart van Osdorp is het altijd belangrijk geweest en gebleven dat de familie van Jezus zichtbaar en vindbaar en hoorbaar is, dichtbij in de buurt. Daarvoor hebben we een mooie slagzin gekregen: 'Geloof in de buurt'. Inderdaad, wil dit zeggen dat Hart van Osdorp dichtbij is (in de buurt), hecht aan vertrouwen in de buurtbewoners (respect), en zich familie van Jezus in de buurt weet. Zoals iemand ooit aan iemand van ons vroeg: Waarom doen jullie dit allemaal? Waarop hij antwoordde: Hij heet Jezus!

Dus verdelen we nog steeds onze tijd en energie in 'kerk zijn' en 'welzijn'. En ontmoeten en helpen we nog steeds en graag mensen onvoorwaardelijk, wie ze ook zijn en wat ze ook doen. Of ze nu geloven of niet. Mensen zijn mensen, mooi gemaakt, kostbaar en door God geliefd.

Sinds twee jaar maakt Hart van Osdorp een ware cultuuromslag mee. Omdat we meedoen met een leertraject van Nederland Zoekt... maakt Hart van Osdorp de verandering door van een organisatie naar een familie.
Dit is een ware metamorfose! Het heeft ons dichterbij elkaar gebracht als familie en ook nog dichterbij Osdorp. In Osdorp is een goed familieleven een gewenst, maar ook zo vaak een onbekend en onbereikbaar paradijs. En zie, daar is het, om de hoek, een familie van Jezus, en dichtbij. Je kunt er zomaar binnenlopen en deel van gaan uitmaken. Daarom is Hart van Osdorp de laatste jaren ook behoorlijk verkleurd.Van 100% wit in 2006 naar veelkleurig en intercultureel nu. En daar worden we heel gelukkig van!

Een familie is een familie als zij als een familie doet. Familie zijn is nu bezig onze hele organisatie te doortrekken, zodat wij niet langer een organisatie zijn, maar een familie. Een familie van Jezus wel te verstaan. Daarom is sinds een jaar onze zondagse dienst veranderd in een familiefeest met Jezus: OpZondag; daarom hebben we familieavonden, trekken broers en zussen van Jezus op allerlei manieren door de week met elkaar op, en vinden mensen overal het familie-dna van een Jezus-familie terug: samen eten, samen bidden, samen plezier maken, samen (spullen) delen, en samen achter Jezus aangaan, waarheen hij ons voorgaat.

En dat is een waar feest!